Reserveren

Openingstijden

Maandag tot zaterdag van 08:00 tot 23:00

 Zondag van 09:00 tot 20:00

Over ons

Op steenworp afstand van het Vondelpark, meerdere belangrijke musea, het Concertgebouw en veilinghuis Christie’s zit op de hoek van de Cornelis Schuytstraat (een sfeervolle winkelstraat met veel exclusieve winkels) en de Willemsparkweg: Brasserie De Joffers. Bij ons kunt u elk moment van de dag terecht voor een ontbijtje, lunch, afternoon tea, borrel of diner. Nestelt u zich in een van de comfortabele stoelen binnen, of geniet van het zicht op mooi Amsterdam-Zuid vanaf het zonovergoten terras buiten. ’s Winters wordt ons terras omgetoverd tot een winter lodge, met warme dekens, openbaar en verwarming. Zo kunt u het hele jaar door genieten van ons terras.

De Joffers verwelkomt u met een fris team en een kaart die voor ieder wat wils biedt. Laat u verwennen met een heerlijk croissantje, een uitgebreid champagneontbijt, een lunch met klassieke salades of één van de typische Joffer specialiteiten zoals het taartje met rivierkreeft of de Jofferbol zalm. Bent u een vegetariër of heeft u een vleesloze dag, dan heeft ook u de keuze uit vele gerechten bij De Joffers. We scheppen er genoegen in om voor u de meest biologische en duurzaam geproduceerde producten te verzamelen in ons assortiment. Zo zijn daar de vegetarische hamburgers en vegetarische bitterballen van Thor met verassende inhoud. ’s Avonds hebben wij een bistro menukaart waarbij wij altijd seizoensproducten gebruiken. Zoals in het voorjaar asperges, vers uit Brabant, in de zomer mosselen en in de herfst/winter de wildgerechten en  stamppotten met ons fameuze stoofvlees.

Menu


Geschiedenis

Met haar karakteristieke hoge banken en spiegelwanden doet de ambiance in De Joffers wel aan Parijs denken. Toch is het een zeer Amsterdamse brasserie die sinds 1993 aan de Willemsparkweg gevestigd is. Marja en Hans zijn hier begonnen nadat zij het bekende “Taanderij” op Marken hadden. Suzanne de dochter en haar compagnon Sanne nemen inmiddels het management over, waardoor het bedrijf gecontinueerd wordt en het een heus familiebedrijf is. De brasserie dankt haar naam zelfs aan een groep deftige Amsterdamse dames: De Joffers –kunstenaressen die eind 19e eeuw aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam studeerden. Zij blonken uit in het schilderen van portretten, stillevens en genrevoorstellingen in een laat-impressionistische stijl. Onder hen bevonden zich o.a. Lizzy Ansingh, Marie van Regteren Altena, Suze Robertson, Coba Ritsema, Ans van den Berg, Jacoba Surie, Nelly Bodenheim, Betsy Westendorp-Osieck en Jo Bauer-Stumpff. De meeste Joffers woonden in de buurt van waar nu Brasserie De Joffers staat. Zij waren allen bevriend geraakt en exposeerden veel samen. Het was kunstcriticus Albert Plasschaert die de groep in 1912 in een tijdschriftartikel voor het eerst de ‘Amsterdamse Joffers’ zou noemen – een naam die wij dankbaar overnamen voor onze mooie brasserie. Deze zomer maken twee Joffers een bezoek aan de brasserie, in de vorm van kunstwerken. De werken, één voor Lizzy Ansingh en de andere door Marie van Regteren Altena zal te zien zijn voor de gasten. “De Joffers zijn nog steeds een zeer bekende groep van impressionistische schilders en het is echt spannend om deze twee werken te laten zien.”

Vacatures

Op zoek naar een baan?

Bij de Joffers werk je in een mooie omgeving met een dynamisch team. Wij hechten waarde aan kwaliteit, een goede sfeer, ervaring, flexibel, inzet en representatief. Brasserie de Joffers is een middelgrote zaak met 50 zitplaatsen binnen en 40 zitplaatsen buiten, vlakbij het Vondelpark midden in Oud-Zuid. We zijn geopend van s’morgens 8 uur tot s’avonds 11 uur. Onze gasten kunnen ontbijten, lunchen, afternoon tea’en, borrelen of dineren.
info@brasseriedejoffers.nl

 

Reserveren


Boek een tafel

Contact

Willemsparkweg 163,
1071 GZ Amsterdam,
Nederland

Telefoon: 020-6730360

Email: brasseriedejoffers@gmail.com