Willemsparkweg 163
1071 GZ Amsterdam
Brasserie de Joffers Brasserie de Joffers Brasserie de Joffers

Over De Joffers

Joffers: Tafel en KopjeDe Joffers verwelkomt u met een fris team en een kaart die voor ieder wat wils biedt. Laat u verwennen met een heerlijk croissantje, een uitgebreid champagneontbijt, een lunch met klassieke salades of één van de typische Joffer specialiteiten zoals het taartje met rivierkreeft of de Oosterse Proeverij hapjes voor bij de borrel.

Bent u een vegetariër of heeft u een vleesloze dag, dan heeft ook u de keuze uit vele gerechten bij De Joffers. We scheppen er genoegen in om voor u de meest biologische en duurzaam geproduceerde producten te verzamelen in ons assortiment. Zo zijn daar de vegetarische hamburgers, de pasta’s met verse home-made ravioli gevuld met wisselende seizoensproducten of vegetarische bitterballen van Thor met verassende inhoud. Maar mocht u een speciale wens hebben buiten onze kaart, dan brengen wij maar al te graag een wijziging aan in een van onze schotels. Opdat u zich maar thuis voelt bij De Joffers!

Geschiedenis van De Joffers

Met haar karakteristieke hoge banken en spiegelwanden doet de ambiance in De Joffers wel aan Parijs denken. Toch is het een zeer Amsterdamse brasserie die sinds 1993 aan de Willemsparkweg gevestigd is.

Schildersgroep 'de Joffers'

Schilders groep: 'de Joffers'

De brasserie dankt haar naam zelfs aan een groep deftige Amsterdamse dames: De Joffers –kunstenaressen die eind 19e eeuw aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam studeerden. Zij blonken uit in het schilderen van portretten, stillevens en genrevoorstellingen in een laat-impressionistische stijl. Onder hen bevonden zich o.a. Lizzy Ansingh, Marie van Regteren Altena, Suze Robertson, Coba Ritsema, Ans van den Berg, Jacoba Surie, Nelly Bodenheim, Betsy Westendorp-Osieck en Jo Bauer-Stumpff.

Schilders groep: 'de Joffers'

De meeste Joffers woonden in de buurt van waar nu Brasserie De Joffers staat. Zij waren allen bevriend geraakt en exposeerden veel samen. Het was kunstcriticus Albert Plasschaert die de groep in 1912 in een tijdschriftartikel voor het eerst de ‘Amsterdamse Joffers’ zou noemen – een naam die wij dankbaar overnamen voor onze mooie brasserie.

~ Marja en Hans